'Trustfull belangrijkste aanwinst voor Ajax'

door Bart Veenstra 16

'Trustfull belangrijkste aanwinst voor Ajax'

door Bart Veenstra 16

Laatst geüpdatet

Volgens Voetbal International-columnist Pierre van Hooijdonk is Orlando Trustfull de belangrijkste aanwinst van het eerste elftal van Ajax gebleken dit seizoen. De oud-spits is van mening dat door de invloed van de assistent-trainer Ajax op nationaal niveau realistischer is gaan voetballen met de aanstaande landstitel als uiteindelijk resultaat.

'Ik heb begrepen dat Orlando Trustfull een belangrijk aandeel heeft gehad in het verbeteren van de verdedigende organisatie', vertelt de oud-international. 'Daarnaast heeft hij geopperd sneller voor opportunistischer spel te kiezen, als Ajax er met combinatievoetbal niet doorheen komt. (...). Je kunt stellen dat Trustfull de belangrijkste versterking is bij Ajax dit seizoen. En het tekent de kwaliteit van Frank de Boer dat hij open staat voor impulsen van anderen. (...) Dat brengt frisheid en nieuwe inzichten met zich mee', aldus Van Hooijdonk, die De Boer verder complimenteert met het feit dat hij al zijn spelers op scherp weet te houden.

Verder blikt Pi-Air ook alvast vooruit op het volgende seizoen, waarin hij het verstandig zou vinden als Ajax ook op een meer realistische wijze gaat spelen in Europa. Bovendien raadt hij Ajax aan twee spitsen aan te trekken en Milik na een goed EK wellicht te verkopen. 'En ze hebben Richairo Zivkovic nog in huis. Hij zou mijn derde optie zijn. Ik zou sowieso Klaas-Jan Huntelaar als eerste spits proberen binnen te halen. Klaas-Jan is veel meer een garantie voor goals dan Milik. Daarbovenop heeft Ajax een snelle spits nodig me wie ze in Europa vanuit de counter gevaar kunnen stichten. Zodat Ajax volgend seizoen ook buiten Nederland de wetten van het moderne voetbal kan gaan naleven.'

De volledige column van Pierre van Hooijdonk is te lezen in de nieuwste uitgave van Voetbal International of via Blendle.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.