'Toen ik Tadić zo gek zag doen, kreeg ik plaatsvervangende schaamte'

door Jesse ter Haar 41

Bron Algemeen Dagblad

'Toen ik Tadić zo gek zag doen, kreeg ik plaatsvervangende schaamte'

door Jesse ter Haar 41

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Willem van Hanegem is in zijn column in het Algemeen Dagblad zeer kritisch op Dusan Tadić. De Ajacied kreeg het tijdens en na PSV - Ajax aan de stok met Denzel Dumfries en de voormalig topspeler van het Nederlands voetbal zag vooral de Serviër vreemd reageren.

'Ik vind Dusan Tadić een geweldige speler. Maar toen ik hem na zijn rake strafschop tegen PSV zo gek zag doen, kreeg ik plaatsvervangende schaamte. Een puntje tegen PSV, het is bepaald niet het winnen van een EK of WK, toch?', vraagt hij zich af. 'Uit de interviews na afloop begreep ik dat hij iets had gezegd over de moeder van Denzel Dumfries. Dat vind ik Ajax-onwaardig en dat meen ik echt.'

Hiermee lijkt Van Hanegem vooral de kant van de PSV'er te kiezen in het voorval. 'Dumfries laat zich niet de kaas van het brood eten, dat is duidelijk. Dat bevalt me aan hem. Als Tadić zo’n grote jongen wil zijn, dan heeft hij aan Dumfries dus een verkeerde. Eerder deden Blind en Tadic ook al zo kinderachtig tegen Riechedley Bazoer van Vitesse toen Ajax thuis won van die club.'

'Zou er iemand bij Ajax zijn die vandaag zegt: "Tadic, ophouden nou met die kinderachtige gekkigheid. We zijn geen eersteklasser of een kleuterklas." Dumfries vertelde na afloop rustig dat de penalty bij de 1-1 terecht was. Maar Tadić moet wel zijn fatsoen bewaren, vond hij. En hij had gelijk', besluit Van Hanegem.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.