'Timber heeft beslissing denk ik al genomen: hij gaat met Ten Hag mee'

door Bart Veenstra 245

Bron talkSPORT, De Telegraaf

'Timber heeft beslissing denk ik al genomen: hij gaat met Ten Hag mee'

door Bart Veenstra 245

Bron talkSPORT, De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber maakt binnen afzienbare tijd de overstap naar Manchester United, zo verwacht Telegraaf-journalist Marcel van der Kraan. De verslaggever vertelt tegenover het Engelse talkSPORT over de mogelijk aanstaande transfer.

Het management van Timber zou, zo schreef De Telegraaf, gespot zijn bij het internationale kantoor van Manchester United. Bovendien zouden, volgens The Guardian, Ajax en Manchester United met elkaar in gesprek zijn over de transfer. 'Normaal gesproken blijft Jurriën Timber bij Ajax. Maar het gebeurt nogal eens dat je denkt: raakt Ajax zijn spelers niet te snel kwijt? En ik denk dat dit ook met Timber gaat gebeuren. Ik ben er absoluut van overtuigd dat Ten Hag Timber meeneemt naar Manchester United.'

Dinsdag sprak Timber tegenover De Telegraaf zelf over zijn mogelijke transfer naar Manchester United. In dat gesprek gaf de talentvolle verdediger aan dat hij niet uitsluit bij Ajax te blijven. In Amsterdam zou hij zich verder kunnen ontwikkelen, is hij zeker van een basisplaats en kan hij uitkomen in de Champions League.

'Timber gaat met Ten Hag mee'

Van der Kraan ziet de woorden van Timber tegenover de krant als 'political talk'. 'Ik denk dat hij zijn beslissing al heeft genomen: hij gaat met Ten Hag mee. Voor Ten Hag is Timber een heel belangrijke speler, omdat hij de opbouw van achteruit aan kan sturen.'

Timber, sinds anderhalf jaar basisspeler bij Ajax, heeft in Amsterdam nog een contract tot de zomer van 2024. Zodoende kan de Nederlandse recordkampioen hem deze zomer nog voor veel geld verkopen. Mocht hij zijn contract bij Ajax niet verlengen, dreigt volgend jaar een Ryan Gravenberch-scenario. In dat geval vertrekt hij voor minder geld dan aanvankelijk werd gehoopt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties