Ten Hag past steeds beter bij filosofie Ajax: 'Ze verheffen en temperen elkaar'

door Terrence Riepma 8

Bron de Volkskrant

Ten Hag past steeds beter bij filosofie Ajax: 'Ze verheffen en temperen elkaar'

door Terrence Riepma 8

Bron de Volkskrant

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag verdient alle lof na de 4-0 overwinning van Ajax op Borussia Dortmund. Dat stelt Willem Vissers in zijn column voor de Volkskrant. Vissers ziet dat de trainer vasthoudt aan de Ajax-filosofie en dat die filosofie ook steeds beter lijkt te mixen met die van Ten Hag.

'Het is alsof de aanvankelijk als bijzonder beschouwde combinatie tussen arbeidsethos en tactisch hoogwaardig denken van de nuchtere Erik ten Hag uit Twente en de traditionele branie en flair van Ajax elkaar steeds beter aanvoelen', opent de columnist zijn verhaal. 'Ze verheffen en temperen elkaar.'

'Ten Hag verdient sowieso alle lof, omdat hij de oude waarden koestert, met het clubrecept 4-3-3 als uitgangspunt en alle moderne toevoegingen van dien', gaat Vissers verder. 'Ruimte bespelen is daarbij de basis. En dat terwijl bondscoach Louis van Gaal al opzichtig flirt met 5-3-2.'

Vissers ziet ook dat Ten Hag gedurfde keuzes lijkt te willen maken, net als Van Gaal: 'Beide trainers geven jongeren echte kansen. Ten Hag zet Steven Berghuis gewoon op 10, waar hij nooit structureel speelde, maar waar hij een nieuwe loopbaan is begonnen', besluit Vissers die ook ziet dat Berghuis tegenwoordig schittert als aanvallende middenvelder.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.