Stevens: 'Te vergelijken met Lewandowski'

door Jesse ter Haar 18

Stevens: 'Te vergelijken met Lewandowski'

door Jesse ter Haar 18

Laatst geüpdatet

Huub Stevens heeft in gesprek met BILD zijn licht laten schijnen op het talent van Kasper Dolberg. De Nederlandse oefenmeester is vol lof over de nog altijd pas negentienjarige spits en ziet hem zelfs als een ideale aanvulling op de selectie van de Duitse grootmacht Bayern München.

'Ik vind hem fantastisch. Je kunt hem vergelijken met Lewandowski', zo steekt Stevens de loftrompet over de Deense spits van Ajax. 'Hij is technisch en snel, kan koppen en hij gaat zich de komende jaren natuurlijk nog enorm ontwikkelen.' Tevens ziet Stevens ruimte voor een aankoop in de spits bij Bayern München. 'Bayern moet een doelpuntenmaker in huis halen. Nu staat Thomas Müller soms in de spits, maar hij is een heel ander type dan Lewandowski. Ze hebben iemand nodig die vergelijkbaar speelt. Dolberg is zo iemand.'

Dolberg beschikt bij Ajax nog over een contract dat loopt tot medio 2021. Het grote talent speelde dit seizoen in alle competities maar liefst 43 wedstrijden, waarin hij in het totaal negentien goals wist te maken en acht keer een doelpunt wist voor te bereiden. Daarnaast maakte hij in november zijn debuut voor het nationale elftal van Denemarken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties