Stevens: 'Schalke-Ajax moest al beslist zijn'

door Bart Veenstra 4

Stevens: 'Schalke-Ajax moest al beslist zijn'

door Bart Veenstra 4

Laatst geüpdatet

Volgens Huub Stevens had de Europa League-kwartfinale tussen Schalke 04 en Ajax al beslist kunnen zijn. Ajax won vorige week in eigen huis met 2-0, maar gezien de kansenverhouding had het ook zo maar 4-0 of 5-0 kunnen zijn in Amsterdams voordeel.

'De agressiviteit bij Ajax was groter, daarom kwam Schalke niet in zijn spel. Ze hebben de uitslag te danken aan hun keeper, want eigenlijk had die wedstrijd al beslist moeten zijn', aldus Stevens, die als trainer van Schalke 04 in 1997 de UEFA Cup won met de Duitse club, tegenover de NOS.

De kans dat Schalke 04 dit seizoen de Europa League wint, lijkt door de 2-0 nederlaag van vorige week een stuk kleiner. Om de volgende ronde te behalen, moet Schalke 04 in ieder geval anders optreden dan vorige week. 'Anders zijn ze kansloos tegen Ajax. En als ze zich niet verbeteren hebben ze ook niets in de halve finales te zoeken.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.