Spaan over mogelijke transfer Promes: 'Dan horen wij engelen zingen'

door Bart Veenstra 12

Henk Spaan heeft in zijn column in Het Parool uitgehaald naar Quincy Promes. De columnist zag de aanvallende middenvelder geregeld balverlies lijden, waardoor Feyenoord gevaarlijk werd. Het duurde Spaan ook iets te lang voordat Promes eindelijk gewisseld werd.

'In de 61ste minuut verloor Promes twee keer de bal en scoorde Feyenoord', begint Spaan zijn column. 'Het was een centimeter buitenspel. Ten Hag ging wisselen en liet Promes staan. Dit was vragen om een gelijkspel, zo niet een nederlaag. Feyenoord werd steeds beter en Ajax steeds slechter. Het was geen doen. Labyad kwam voor Antony en Schuurs voor Mazraoui. En Promes bleef staan. In de 66ste minuut verloor Promes de bal weer. Ten Hag liet hem staan.'

Uiteindelijk werd Promes pas in de 72ste minuut gewisseld voor Edson Álvarez. 'Nou, dan moet de trainer van Ajax echt wanhopig zijn, wil hij Álvarez inbrengen', is Spaan cynisch. Want lovend over de Mexicaan is hij. 'Die liet nog even zien wat verdedigen op zijn Zuid-Amerikaans is, waarin Senesi al de hele wedstrijd bij Feyenoord uitblonk. Ik las dat Spartak Moskou interesse heeft in Promes. Mij hoor je niet. Totdat hij weg is. Dan horen wij engelen zingen', besluit Spaan.

Verwacht jij dat Ajax met 0-1 wint op bezoek bij AZ? Zet dan in en krijg 11,75 keer je inzet terug!