Spaan over Brobbey: 'Ajax heeft een probleem' | Ajax Showtime

Spaan over Brobbey: 'Ajax heeft een probleem'

door BartVeenstra 71

Spaan over Brobbey: 'Ajax heeft een probleem'

door BartVeenstra 71

Laatst geüpdatet

Columnist Henk Spaan denkt dat Ajax met een probleem zit. Waar Lassina Traoré goede statistieken kan overleggen, geldt dat ook voor Brian Brobbey. Laatstgenoemde speelt nu bij Jong Ajax, maar heeft een aflopend contract en wil speeltijd.

Traoré scoorde tegen VVV-Venlo vijf keer, terwijl hij nog eens drie keer een assist leverde. 'Voor Jong Ajax scoorde hij 22 keer met 11 assists. Voor iemand van negentien jaar zijn het verbazingwekkende statistieken', schrijft Spaan in zijn column in Het Parool.

'En toch… Brian Brobbey is Traorés opvolger bij Jong Ajax. Hij maakte vijf doelpunten in negen wedstrijden', vervolgt Spaan zijn verhaal, waarna hij lovend is over het jeugdproduct van Ajax. 'Voor O19 maakte hij in 2019 34 goals. Ik heb hem dit seizoen drie keer gezien: hij was snel, won elk kopduel en niemand kreeg hem van de bal. Tevens heeft hij een aflopend contract. Bij FOX hadden ze het over verhuren aan Utrecht. Geen schijn van kans. Deze jongen wil speeltijd. Raiola is zijn agent. Ajax heeft een ­probleem.'

Denk jij dat Ajax na twintig minuten op voorsprong staat in Bergamo? Zet in en krijg 5 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties