Spaan: 'Hogeschoolvoetbal helpt Ajax door groepsfase'

door DouwedeVries96 8

Spaan: 'Hogeschoolvoetbal helpt Ajax door groepsfase'

door DouwedeVries96 8

Laatst geüpdatet

Henk Spaan denkt dat Ajax de groepsfase van de Champions League doorkomt met 'hogeschoolvoetbal'. Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column voor Het Parool. Bij de tegenstanders van Ajax in het Miljardenbal ziet hij die dergelijke kwaliteiten niet of nauwelijks.

De sportjournalist refereerde aan de pass die Paul Scholes gaf in de afscheidswedstrijd van Vincent Kompany. 'Op Twitter ging het er even over wie zo’n pass zou kunnen geven, of hebben kunnen geven. Er vielen namen als die van Hoddle, ­Rivera, Ronaldinho, Ceballos en de onvergetelijke Valerón – hoewel ik jaren niet aan hem had gedacht.' Volgens de Amsterdammer zijn spelers als David Neres, Hakim Ziyech en Dusan Tadic in staat om zulke passes te versturen. Daarom moet overwinteren in de Champions League 'geen probleem zijn'.

Hij schrijft daarover: 'En een club als Lille, biedt men daar iets waaraan weinigen kunnen tippen? Denk het niet: de grootste talenten zijn verkocht. Chelsea? Hoogstens Mason Mount. Valencia? Die hebben een eigenaar die in ­verkniptheid zijn weerga niet kent. Omdat trainer Marcelino niet wilde dat Rodrigo werd verkocht en dat ook zei, verving Lim hem op staande voet door Albert Celades, ooit een talentvolle middenvelder, nu een trainer die in de Champions League mag debuteren.' Spaan besluit zijn column met: 'Zonder te willen jinxen, denk ik dat Ajax na de winterstop nog meedoet in de Champions League.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.