Sneijder niet positief over aanstelling Van Gaal: 'Dat gaat hem opbreken'

door Thijs Zwagerman 30

Bron RTL 7

Sneijder niet positief over aanstelling Van Gaal: 'Dat gaat hem opbreken'

door Thijs Zwagerman 30

Bron RTL 7

Laatst geüpdatet

Wesley Sneijder is niet positief over de aanstelling van Louis van Gaal als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Volgens Sneijder heeft Van Gaal ditmaal te weinig tijd om Oranje te vormen naar zijn ideeën en gaat dat de zeventigjarige bondscoach opbreken.

Bij RTL 7 verklaart Sneijder nader waarom hij verwacht dat de derde ambstermijn van Van Gaal geen succes wordt. ‘Hij wil iedereen naar zijn hand zetten. Dat kan hij ook, maar de tijd is er nu niet. Dat gaat hem opbreken zometeen, denk ik.’

Sneijder stelt vervolgens dat Van Gaal een trainer is die tijd nodig heeft om een goed team te vormen. ‘Misschien is het daarom wel niet het juiste moment om in te stappen. Hij kan het. Alleen hij heeft tijd nodig en dat heeft hij nu niet. Dus het gaat een heel lastig weekje worden’, doelt de voormalig middenvelder van onder meer Ajax, Real Madrid en Internazionale op de WK-kwalificatiewedstrijden die Nederland in de eerste week onder Van Gaal af gaat werken tegen Noorwegen, Montenegro en Turkije.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.