Sintenie: 'Veltman in pikorde boven aanwinsten'

door Finn Dekker 24

Sintenie: 'Veltman in pikorde boven aanwinsten'

door Finn Dekker 24

Laatst geüpdatet

Daags na het bereiken van de groepsfase van de Champions League concludeert Dick Sintenie dat Ajax het in de voorrondes van niet moest hebben van de nieuwe aanwinsten. Lisandro Martínez en Edson Álvarez speelden wel mee, maar niet op de plek waar zo voor gehaald zijn. Andere aankopen zaten op de bank of zaten zelfs niet bij de selectie.

'Als opvolger van De Ligt staat Veltman in de pikorde boven Lisandro Magallán (tien miljoen), Perr Schuurs (twee miljoen) én Edson Álvarez (vijftien miljoen), de meest recente aanwinst die woensdagavond zijn vuurdoop beleefde in de Johan Cruijff ArenA. Als middenvelder. Hij speelde daar met Lisandro Martínez, die nog veel meer dan Alvarez een verdediger is. Ondertussen zat Razvan Marin, voor twaalf miljoen euro gehaald om het vertrek van Frenkie de Jong te compenseren, op de bank', schrijft de verslaggever van Het Parool.

Op rechtsback ziet Sintenie een vergelijkbaar probleem. 'Dat de achttienjarige Sergiño Dest tegen APOEL een van de beste spelers aan de kant van Ajax was, is wederom een mooi compliment voor de opleiders in Amsterdam, maar op zijn positie (rechtsback) trok Overmars in korte tijd bijna tien miljoen euro uit voor twee spelers die al snel weer werden afgeserveerd: Luis Orejuela (3,5 miljoen) en Rasmus Kristensen (5,5 miljoen).'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.