Rummenigge zet vraagtekens bij Europese situatie Ajax

door Jesse ter Haar 39

Rummenigge zet vraagtekens bij Europese situatie Ajax

door Jesse ter Haar 39

Laatst geüpdatet

Karl-Heinz Rummenigge is van mening dat een club als Ajax momenteel in een lastige situatie zit door de regeling van de Champions League. De Amsterdammers kenden een succesvol seizoen op het hoogste niveau van Europa, maar voor volgend seizoen is het nog maar de vraag of de club überhaupt in de groepsfase van het toernooi komt. Desondanks is de voorzitter tegen veranderingen aan het miljardenbal.

'Ajax heeft de Nederlandse competitie gewonnen en heeft het tot de halve finales van de Champions League geschopt', begint Rummenigge zijn verhaal tegenover Spiegel. 'Maar volgend seizoen moeten zij weer een kwalificatieronde overleven en kunnen ze er met pech al uit liggen in dat stadium. Hoe kun je een financieel plan ontwikkelen bij teams in zo'n situatie?'

Ajax stroomt tijdens het seizoen 2019/2020 in tijdens de derde voorrondes. Op maandag 22 juli wordt het voor de Amsterdammers bekend wie haar tegenstander daarin zal zijn. De wedstrijden worden afgewerkt op 6/7 augustus en 13 augustus.

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.