RTL Z cynisch: 'Het is toch geen Feyenoord?'

door SJvanveen 29

RTL Z cynisch: 'Het is toch geen Feyenoord?'

door SJvanveen 29

Laatst geüpdatet

RTL Z heeft ietwat cynisch geprobeerd de volgende vraag te beantwoorden: 'Wat kan Ajax doen met 137 miljoen?' Het medium keek naar Ajax - naar verluidt - huidige kaspositie en kwam tot vier opties.

Allereerst heeft de financiële equivalent van RTL het huidige bedrag aan geld dat Ajax in kas heeft berekend. Met ingaande en uitgaande transfers, min de inkomsten die de club misloopt door het niet plaatsen voor het miljoenenbal, schat RTL Z Ajax' kaspositie dus op 137 miljoen euro. Dit is het meeste van Nederland. De rijke positie van Ajax brengt Ajax in een positie om 'goede spelers te kopen', geeft de journalist van RTL Z ietwat cynisch de eerste optie aan. 'Probleem: daar is Ajax niet altijd even goed in. De lijst met dure mislukkingen is lang en duur. En spelers zijn op dit moment ook ongelooflijk duur. Optie 1, nee, niet doen; geen goede optie.'

Optie 2 dan? 'Je kunt Ajax kopen. Ajax is beursgenoteerd, weet u nog? Vijf miljoen aandelen zijn in handen van beleggers. De koers is nu zo rond de 11,60 euro, je moet een premie bieden, je moet de aandeelhouders lekker maken, anders verkopen ze niet. Je bent voor zo een zeventig miljoen euro van de beursnotering af. En daarmee ook direct van het gezeur dat het alleen maar om aandeelhouders gaat.' Optie 3 is zo wat het tegenovergestelde. 'Geld terug naar de aandeelhouders', zegt RTL Z, dat aanbeveelt een vast dividend uit te delen, de beursnotering uiterst serieus te nemen, waardoor je altijd bij aandeelhouders terecht kan.

Optie 4 spreekt de supporters van Ajax waarschijnlijk het meest aan. 'Het geld gaat terug naar de seizoenskaarthouders. Ajax is van de supporters. De seizoenskaarthouders lappen ieder jaar zo een elf miljoen euro, houders van business-seats en skyboxen betalen ruim tien miljoen euro. Mijn voorstel: alle supporters krijgen vijftig procent korting tot Ajax kampioen wordt. Kijkend naar de huidige kaspositie kan Ajax dan twaalf jaar geen kampioen worden. Zo lang zal het nieuwe kampioenschap toch niet op zich laten wachten? Het is toch geen Feyenoord?', wordt er afgesloten met cynische toon.

Doe jij het beter dan Keizer en Cocu? Speel dit voetbal-spel.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.