Rep: 'Onana moet stoppen met tijdrekken'

door SJvanveen 10

Rep: 'Onana moet stoppen met tijdrekken'

door SJvanveen 10

Laatst geüpdatet

Johnny Rep, rapporteur van De Telegraaf, was na afloop van PSV - Ajax wisselend tevreden over Ajax-keeper André Onana. De Kameroener hield een vrije trap van Mohammed Ihattaren er fabelachtig uit, maar rekte in de slotfase ook tijd. Dat laatste stemde bij de oud-voetballer tot onvrede.

Onana heeft zich de laatste jaren ontpopt tot sterkhouder in Amsterdam en dat ziet Rep ook. 'Dat hij zo goed is gaan presteren, had ik een aantal jaar geleden niet verwacht', laat hij weten. Rep zag Onana aan het begin van zijn Ajax-loopbaan aan het werk bij Jong Ajax en daar werd hij niet vrolijk van. 'Wat is dat voor snuiter?', vroeg hij zich af.

Zondag liet Onana zich tegen PSV weer zien en dat leverde complimenten op. 'Bij menig keeper zou dit (vrije trap, Ihattaren, red.) een doelpunt zijn geweest, maar Onana pakt hem op bijzondere wijze.' Toch was er ook een punt van kritiek. 'Bij een voorsprong heeft hij er nog steeds een handje van om lang over de spelhervattingen te doen. Dat is vervelend en daar moet hij mee stoppen. Dat eeuwige tijdrekken heeft Ajax vorig seizoen de finale van de Champions League gekost.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.