Pot: 'Het sterkste Ajax sinds de beursgang'

door Finn Dekker 16

Pot: 'Het sterkste Ajax sinds de beursgang'

door Finn Dekker 16

Laatst geüpdatet

In zijn wekelijkse column in Het Parool staat Menno Pot donderdag stil bij de twintig jaar dat Ajax beursgenoteerd is. Een jubileum met weinig glans, al ziet de Ajacied dit seizoen een lichtpuntje sinds Ajax 'in tweeën brak' in 1998.

'Het geld werd hoofdzakelijk gepompt in projecten die niets opleverden, zoals een netwerk van buitenlandse satellietclubs. Wel tastbaar waren de nadelen. Ajax had ineens een bestuur, een directie, een raad van commissarissen en een hoop verenigde aandeel­houders', begint Pot over de negatieve kanten van de beursnotering.

Sinds lange tijd gaat het nu iets beter, vindt de schrijver. 'Vergelijk het huidige Ajax met dat van 1999 of 2000 en zie wat er hersteld en ver­beterd is. De club is weer club. Het stadion ademt Ajax. Misschien kijken we dit seizoen wel naar het sterkste Ajax sinds de beursgang. Een herkenbaar, goed Ajax, niet dankzij, maar eerder ondanks de beursgang.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.