Pot: 'De aframmeling tegen PSV het beste dat Ajax kon overkomen'

door Thijs Zwagerman 130

Bron Het Parool

Pot: 'De aframmeling tegen PSV het beste dat Ajax kon overkomen'

door Thijs Zwagerman 130

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Menno Pot denkt dat het goed is geweest dat Ajax afgelopen zaterdagavond in de verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal hard onderuit is gegaan tegen PSV. Volgens Pot moet Ajax waken voor hoogmoed en is de voornaamste concurrent PSV nooit ver weg.

In zijn omgeving merkt Pot dat er na drie succesvolle seizoenen op rij hoogmoed aan het ontstaan is bij Ajacieden. En dat bevalt hem niet. ‘Ik ageer ertegen. Het nieuwe Ajax beleeft mooie jaren, maar hegemonie is een illusie: Ajax’ voorsprong op PSV is (gelukkig) nooit vanzelfsprekend geweest’, schrijft Pot in Het Parool.

De columnist en presentator van de Branie-podcast benoemt dat Ajax in de afgelopen, succesvolle seizoenen niet vaak van PSV wist te winnen in onderlinge wedstrijden. Ook afgelopen seizoen, toen Ajax met maar liefst zestien punten voorsprong op PSV kampioen werd, wist het de Eindhovenaren niet te verslaan in de competitie.

Ajax moet volgens Pot dan ook niet denken dat het mijlenver voorloopt op PSV. ‘Ajax zal de titel alleen prolongeren als het zich realiseert wat Johan Cruijff in een interview in 2014 tegen me zei. Hij verraste me ermee. Het geheim van zíjn Gouden Ajax, rond 1972? “Respect voor de tegenstander. Altijd. Anders functioneert het sowieso nooit.”’ Mede vanwege deze les denkt Pot dat de harde nederlaag tegen PSV goed is geweest. ‘Van pak schaal naar pak slaag; het is maar een kleine stap. De aframmeling in de strijd om de Cruijff Schaal (met doelcijfers die PSV vaker tegen Ajax realiseert dan andersom) was het beste dat Ajax kon overkomen.’

Na de eerdere overwinning van PSV op FC Midtjylland geldt de ploeg van trainer Roger Schmidt ook dinsdagavond in de return als de favoriet bij de bookmakers. Bekijk hier wat een nieuwe overwinning van PSV je oplevert!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties