Pot: 'De aanhang is er klaar mee'

door sammekors 23

Pot: 'De aanhang is er klaar mee'

door sammekors 23

Laatst geüpdatet

Menno Pot, columnist van Het Parool, ziet een groot verschil tussen Ajax- en Feyenoordsupporters. Waar Feyenoordfans hun club bij tegenspoed juist extra steunen, blijven Ajacieden liever thuis.

Als voorbeeld haalt Pot de wedstrijd van Feyenoord tegen VVV aan, op 27 oktober 2010. Het was drie dagen na de historische 10-0 nederlaag tegen PSV, en de Rotterdamse club verkocht juist meer kaarten in de voorverkoop dan gebruikelijk. De Kuip zat vol.

'Toevallig moet Ajax donderdagavond ook thuis tegen VVV, eveneens na een 10-0 nederlaag in Eindhoven (als ik rode kaarten en staaltjes debiel supportersgedrag even meetel als tegengoals)', schrijft Pot. 'De publieke opkomst zal iets anders zijn dan in De Kuip in 2010. Officieel zal het toeschouwersaantal weer 49.886 zijn, of iets in die trant, maar het aantal werkelijk aanwezigen? Het kan bij de VVV op het Stationsplein weleens drukker worden dan bij VVV in de Johan Cruijff Arena.'

Dat er vele lege plekken zullen zijn, is volgens Pot begrijpelijk. 'De directie kan sinds de bizarre trainerswissel in december rekenen op kamerbrede antipathie en sinds de winterstop vertoont het elftal ook niet zo veel pit meer. "PSV zal bang voor ons zijn." "PSV krijgt nog vervelende weken!" En vervolgens weer als een bosje verlepte narcissen ten tonele verschijnen... De aanhang is er wel klaar mee. Dat zal donderdagavond zicht- en voelbaar zijn. Vind ik ook een mooie cultuur, eerlijk gezegd.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.