Perez vindt discussie over inbrengen De Ligt niet nodig

door Bart Veenstra 4

Bron Voetbal International

Perez vindt discussie over inbrengen De Ligt niet nodig

door Bart Veenstra 4

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Kenneth Perez begrijpt niet dat er mensen zijn die twijfelen of Matthijs de Ligt wel opgesteld had moeten worden nadat hij fit was verklaard. De verdediger keerde tegen Oostenrijk terug in het basiselftal van Oranje, nadat hij eerder het duel met Oekraïne moest missen vanwege een liesblessure.

Richting het duel met Oostenrijk werd gezegd en geschreven dat De Ligt misschien wel aan de kant moest blijven. Daarbij stelde men ook de vraag: wie moet er dan uit? Perez snapt niets van die discussie. 'Voor mij is hij een van de beste verdedigers ter wereld en dan wordt het een discussie...', aldus de Deense oud-Ajacied in de EK Liveshow van Voetbal International.

'Never change a winning team is de grootste onzin die er is', vervolgt Perez, die zag dat Ajacied Jurriën Timber uiteindelijk het veld moest ruimen. 'Als je denkt dat je jezelf kan verbeteren ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Oekraïne, dan doe je dat als coach.'

De Ligt kreeg na het duel met Oostenrijk kritiek te verwerken van Marco van Basten. Een dag later gaf De Ligt aan dat hij 'blij' was met de kritiek. 'Hoe De Ligt en ook Frenkie de Jong omgaan met kritiek...Dat zijn geweldige jongens en spelers.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.