Perez verwacht meer scherpte van Ajax: 'Er komt een hele andere focus'

door Jesse ter Haar 5

Bron ESPN

Perez verwacht meer scherpte van Ajax: 'Er komt een hele andere focus'

door Jesse ter Haar 5

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Kenneth Perez is van mening dat het als team makkelijker is om van Eredivisie- naar Champions League-niveau te gaan dan andersom. Ajax speelde zaterdag nog de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle en moet woensdag plots aantreden tegen Sporting Portugal.

'Andersom is het moeilijker, van Lissabon en de Champions League naar Zwolle', meent Perez bij Voetbalpraat. 'Mentaal is dit makkelijker, want dit heb je afgesloten en nu gaat het vizier op een belangrijke Champions League-wedstrijd. Er komt ook een hele andere spanning en focus op de trainingen.'

De analist ziet dat Ajax in de Eredivisie nog maar amper uitgedaagd wordt, maar toch is hij niet van mening dat de uitdaging totaal verdwenen is. 'Je hebt bijvoorbeeld ook FC Twente-uit. PEC Zwolle is ook abominabel slecht. Het gaat om het concentratieniveau. Dat slaat dan over op je voeten en bij Daley Blind was dat wel heel erg.'

Een andere speler waarover Perez komt te spreken, is Nicolás Tagliafico. Het verbaast hem dat de Argentijn nog altijd bij Ajax speelt. 'Het is verrassend dat hij nergens op nummer één heeft gestaan op een lijstje. Zelfs West Ham denkt: we doen toch een ander. Hij is toch een Argentijns international en hij heeft zeer goed meegedraaid tijdens het Champions League-seizoen', oordeelt hij.

Bookmaker: Ajax de lichte favoriet voor het duel met Sporting Portugal

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.