Perez tipt Eriksen voor het Ajax-middenveld: 'Op de positie van Klaassen'

door Melle Goekoop 88

Bron Voetbalpraat Special

Perez tipt Eriksen voor het Ajax-middenveld: 'Op de positie van Klaassen'

door Melle Goekoop 88

Bron Voetbalpraat Special

Laatst geüpdatet

Kenneth Perez is van mening dat Ajax Christian Eriksen moet halen. De middenvelder zakte tijdens het afgelopen EK in elkaar met hartproblemen en daar herstelt hij momenteel van. Door de regelgeving in Italië kan hij echter niet meer uitkomen voor zijn club Inter en mede daarom zou Ajax een poging moeten wagen om hem vast te legen, aldus Perez bij de Voetbalpraat Special.

'Het is nu zeven weken geleden dat dat met Christian Eriksen is gebeurd', begint de analist. 'Je mag in Italië niet met een defribilator voetballen. Nederland is een van de weinige landen waar dat wel mag. Is het niet een optie voor Ajax om te onderzoeken of ze hem aan de selectie kunnen toevoegen?', vraagt de Deen zich hardop af.

Marciano Vink vraagt zich af op welke positie Perez Eriksen neer zou zetten. 'Op de positie van Klaassen.' Op het middenveld loopt ook Mohammed Kudus rond, maar op de Ghanees moet men niet te veel reken, meent Perez. 'Kudus is te veel geblesseerd om daar echt rekening mee te houden. Ik hoorde dat ze Álvarez niet willen verkopen, maar als je daar twintig miljoen voor kan krijgen. Alsjeblieft zeg, dan kan je met Klaassen, Gravenberch en Eriksen gaan spelen op het middenveld.'

Kudus 

Vink is echter van mening dat Kudus voor Ajax nog van grote waarde kan zijn. 'Ik denk dat Ajax toch wel vooral naar Kudus kijkt. Naar hoe ze hem goed moeten neerzetten, laten ontwikkelen en hem uiteindelijk misschien voor veertig of vijftig miljoen kunnen verkopen. In potentie heeft Kudus namelijk de mogelijkheid om de absolute top te halen', stelt Vink.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties