Perez over Ten Hag: 'Eerste keer dat hij zich wel een beetje kwetsbaar opstelt'

door NielsOpdam 104

Bron Dit was het Weekend

Perez over Ten Hag: 'Eerste keer dat hij zich wel een beetje kwetsbaar opstelt'

door NielsOpdam 104

Bron Dit was het Weekend

Laatst geüpdatet

Kenneth Perez vindt dat Erik ten Hag zich na de overwinning op NEC Nijmegen voor de eerste keer kwetsbaar opstelde. Dat vertelt de Deen zondagavond in Dit was het Weekend. Kees Kwakman ziet dat Ajax momenteel geen snelheid in het elftal heeft. Ook is Perez complimenteus over Brian Brobbey.

Ten Hag was zaterdag eerlijk over het mindere spel van Ajax. Volgens hem heeft dat te maken met de vele wisselingen binnen zijn ploeg. 'Het is de eerste keer dat hij zich wel een beetje kwetsbaar opstelt', vertelt Perez. 'Meestal is het natuurlijk van: We spelen best wel goed. Eén of twee weken geleden zei hij nog: We hebben in grote fases van wedstrijden goed gespeeld. Dit is de eerste keer dat hij zich een beetje kwetsbaar opstelt van: Het is gewoon niet best en we moeten hopen en bidden dat ze het redden.'

Kwakman ziet waar het momenteel aan schort bij de Amsterdammers. 'Ze hebben totaal geen snelheid meer in het elftal, helemaal niks meer. Klaassen heeft natuurlijk nog wel zijn loopacties zonder bal, maar niet echt de pure snelheid. Berghuis heeft het niet, Haller niet en Tadić niet. Antony heeft dat eigenlijk als enige. Ze hadden Neres dan nog altijd achter de hand. De verrassing is daarin nu echt wel een stuk minder.'

'Berghuis was echt abominabel'

Perez is wel lovend over Ajax-spits Brobbey. 'Die heeft het maximale gebracht van wat je kon verwachten van een speler die een halfjaar niet gespeeld heeft bij RB Leipzig.' Tegelijkertijd vond de Deense oud-Ajacied Steven Berghuis niet goed spelen tegen NEC Nijmegen. 'Gisteren was hij echt abominabel. Hij schijnt dan een knieblessure gehad te hebben, maar als je er eenmaal staat, dan word je ook beoordeeld.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.