Perez over oproep van Rensch voor Oranje: 'Het is bijzonder, heel bijzonder'

door Jesse ter Haar 16

Bron ESPN

Perez over oproep van Rensch voor Oranje: 'Het is bijzonder, heel bijzonder'

door Jesse ter Haar 16

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Kenneth Perez kan niet begrijpen dat Louis van Gaal ervoor koos om Devyne Rensch op te roepen voor het Nederlands elftal. Hij verving Jurriën Timber, die niet fit genoeg bleek om zich te melden bij het Nederlands elftal.

'Het is lachwekkend dat je een speler die weken achter elkaar wisselspeler is bij Ajax oproept, omdat je hem zo graag uitgevonden wilt hebben voor het Nederlands elftal', aldus Perez bij Voetbalpraat. 'Hij heeft het nu afgelegd tegen Mazraoui, die in bloedvorm is. Dat kan, maar dan kun je hem ook niet met goed fatsoen selecteren. Wat moet een basisspeler bij een andere club dan denken? Het is bijzonder, heel bijzonder.'

De Deen is niet de enige die zijn vraagtekens erbij zet. Ook Willem Vissers vindt het geen logische keuze. Hij krijgt de vraag in hoeverre het logisch is dat Rensch momenteel de voorkeur krijgt boven een speler als Riechedly Bazoer. 'In de basis is dat niet logisch. Rensch viel vorige week met kramp uit. Of Bazoer er dan meteen bij hoort, weet ik ook niet. Maar hij is wel een speler die iets speciaals heeft.'

Rensch schippert tijdens het huidige seizoen behoorlijk tussen Ajax 1 en Jong Ajax. Niet alleen dat, ook gaat het voor hem behoorlijk heen en weer tussen Oranje en Jong Oranje. Al met al maakte hij alsnog meer minuten in de Eredivisie dan in de Keuken Kampioen Divisie. Zesmaal speelde hij op het hoogste niveau en driemaal bij de beloften.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.