Perez kijkt uit naar Ajax - Borussia Dortmund: 'Interessant om te kijken hoe ver Ajax is'

door Jesse ter Haar 24

Bron ESPN

Perez kijkt uit naar Ajax - Borussia Dortmund: 'Interessant om te kijken hoe ver Ajax is'

door Jesse ter Haar 24

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Kenneth Perez is zeer benieuwd hoe het Ajax van nu zich verhoudt tegen een club als Borussia Dortmund. De ploeg van Erik ten Hag kreeg de voorbije weken wisselende kritieken en kan nu eindelijk laten zien hoe ver de club écht is.

De oud-Ajacied gaat er dan ook voor zitten wanneer beide clubs het dinsdagavond tegen elkaar opnemen. 'Het is een interessante wedstrijd tegen een tegenstander van formaat. Het is interessant om te kijken hoe ver Ajax wat dat betreft is', aldus de analist van Voetbalpraat.

De Duitse opponent kan dinsdag rekenen op de diensten van Erling Haaland. Even was hij niet fit, maar de wedstrijd tegen Ajax haalt hij. 'Het scheelt ontzettend dat Haaland meedoet bij Borussia Dortmund. Je speelt anders wanneer hij wel of niet meedoet. Als tegenstander kun je wat verder naar voren. Nu durf je het waarschijnlijk niet, want je hebt tijdens Noorwegen – Nederland gezien wat er dan kan gebeuren.'

Het grootste vraagstuk bij Ajax is de tienpositie. Perez denkt te weten dat Ten Hag zal doen en staat daar eigenlijk wel achter. 'Ik denk dat Klaassen de voorkeur gaat krijgen en ik denk ook dat het terecht zou zijn. Hij heeft het laten zien over een langere periode, Berghuis over een kortere periode. Het fijne voor de trainer is dat hij een keuze heeft. Het zijn twee verschillende nummers tien, dus je kunt altijd kijken wat je in een wedstrijd nodig hebt.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.