Perez en Mossou verwachten minder puntenverlies van Ajax: 'Kan bijna niet nog een keer'

door Jesse ter Haar 24

Bron ESPN

Perez en Mossou verwachten minder puntenverlies van Ajax: 'Kan bijna niet nog een keer'

door Jesse ter Haar 24

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Kenneth Perez en Sjoerd Mossou verwachten dat Ajax in de tweede seizoenshelft minder punten zal verspelen dan voor de winterstop. De druk komt er steeds meer op te staan en bovendien is de verhouding tussen het aantal verliespunten en het aantal tegendoelpunten in de Eredivisie bijzonder te noemen.

'Hoe dichter je bij de eindstreep komt, hoe meer je gefocust bent in een wedstrijd. Ook tegen Go Ahead Eagles of RKC Waalwijk', vertelt Perez bij Voetbalpraat. 'In het begin heb je soms iets van: ik kijk wel even. Je bent minder alert. Als ze tien wedstrijden voor het einde komen en ze moeten, dan doen ze het meestal wel.

Collega-analist Mossou sluit zich bij de oud-Ajacied aan en verwacht eveneens een Ajax dat scherper gaat zijn op dat momenten waarop het moet. 'Bovendien heeft Ajax al ongelooflijk veel laten liggen. Als je kijkt naar het aantal tegendoelpunten, dat kan bijna niet nog een keer.'

Voor de winterstop speelde Ajax een totaal van achttien wedstrijden, waarin al vijf keer puntenverlies werd geleden. De Amsterdammers lieten twaalf punten liggen - ze speelden driemaal gelijk en verloren twee keer - en dat met slechts vier tegendoelpunten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties