Öztürk: 'Wist niet wat ik las in de Franse media'

door Jesse ter Haar 12

Bron Voetbal International

Öztürk: 'Wist niet wat ik las in de Franse media'

door Jesse ter Haar 12

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Süleyman Öztürk, verslaggever van Voetbal International, is verbaasd over de indruk die Ajax afgelopen donderdag heeft weten te maken op de Franse media. Hij zag Ajax een prima duel spelen tegen Lille OSC, maar niet meer dan dat.

'In de Nederlandse media vonden wij het wel oké, maar in de Franse media wist ik niet wat ik las', zo vertelt Öztürk bij Voetbal International LIVE. Hij sloeg de Franse kranten open en zag de club onder meer getipt worden als Europa League-winnaar. 'Ik dacht: hebben we hier een soort FC Barcelona zien voetballen?'

De journalist begrijpt overigens wel dat de rol van Daley Blind tegen Lille indruk maakte over de grens. 'De manier waarop Blind opereert op het middenveld zien ze in Frankrijk niet. Dat zijn vaak fysiek sterke middenvelders die ballen veroveren. Blind zweeft overal tussendoor en speelt ballen strak vooruit tussen de linies. Dat vinden de Fransen mooi om te zien.'

Denk jij dat Ajax met 2-0 wint van Lille OSC en dus doorgaat in de Europa League? Zet in en krijg 7,55 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.