Öztürk tipt Van de Beek bij Barça: 'Aan zo'n type hebben ze behoefte'

door Thijs Zwagerman 33

Bron Voetbal International

Öztürk tipt Van de Beek bij Barça: 'Aan zo'n type hebben ze behoefte'

door Thijs Zwagerman 33

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Süleyman Öztürk, buitenlands voetbalexpert van Voetbal International, is van mening dat FC Barcelona er goed aan zou doen om te informeren naar Donny van de Beek. De middenvelder kan bij Manchester United niet rekenen op een basisplaats, maar FC Barcelona heeft volgens Öztürk wel behoefte aan iemand met de kwaliteiten van Van de Beek.

‘FC Barcelona heeft een middenvelder nodig die aansluiting maakt met de spits. Hij (Van de Beek, red.) is iemand die goed is in het lezen van de ruimtes, eigenlijk zoals Thomas Müller dat ook heeft. Als je de selectie van Barcelona bekijkt, is dat een speler waar ze behoefte aan hebben. Momenteel hebben ze te veel dezelfde type-middenvelders’, stelt Öztürk, die ook nog aanstipt dat FC Barcelona om deze reden bezig was met Georginio Wijndaldum. Nu hij echter voor de overstap naar Paris-Saint Germain heeft gekozen, heeft Barça nog altijd behoefte aan een middenvelder met diepgang.

Oud-Ajacied Van de Beek zou deze middenvelder volgens Öztürk kunnen zijn, al hangt een eventuele transfer naar FC Barcelona ook af van het perspectief van Van de Beek bij Manchester United. ‘Van de Beek zou in beeld kunnen komen. Als hij voorlopig nog bij Manchester United blijft en zijn situatie zo uitzichtloos blijft als dat het nu is, dan zullen in de laatste week van de transferwindow toch veel clubs naar hem gaan informeren.’ Bij FC Barcelona staan met Frenkie de Jong en Sergiño Dest momenteel al twee voormalig Ajax-spelers onder contract.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt mét het oude logo nu!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties