'Over de vroege uitschakeling hoorde je hem niet'

door Koen Weijland 14

'Over de vroege uitschakeling hoorde je hem niet'

door Koen Weijland 14

Laatst geüpdatet

Jop van Kempen van Het Parool is niet erg onder de indruk van de manier van redeneren van Johan Cruijff. Nederlands grootste voetballer aller tijden stelde enige tijd geleden dat de A1 van Ajax uitstekend was en dat het eerste elftal daarvan flink zal gaan profiteren.

Van Kempen wijst Cruijff er in zijn column van woensdag op dat hij geen woord heeft gerept over de eliminatie van Ajax A1. Ajax verloor na strafschoppen van AS Roma, waardoor het Europese avontuur vroegtijdig tot een einde kwam. 'Over de vroege uitschakeling in de BCL en de gevolgen daarvan voor Ajax 1 hoorden we hem nooit meer. Ook bracht hij de jeugd van Chelsea (BCL-winnaar), Sjaktar Donetsk (tweede) en Anderlecht (derde) nooit in verband met de eerste elftallen van díe clubs', beargumenteert de columnist zijn twijfels over Cruijffs grootse voorspellingen voor Ajax 1.

'Een succesje van de A1 gebruiken om mooie vergezichten voor Ajax 1 te schetsen is zoiets als een onbewolkte oktoberdag in Barcelona aangrijpen om een zonnige Amsterdamse zomer te beloven. Wie het weer van morgen in de Arena wil voorspellen, kan beter naar het Amsterdamse weer van vandaag kijken', concludeert Van Kempen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.