'Onana kan nog wat van Stekelenburg leren'

door Gino Haverkamp 20

'Onana kan nog wat van Stekelenburg leren'

door Gino Haverkamp 20

Laatst geüpdatet

Gerard van der Lem denkt dat Ajax er goed aan heeft gedaan om Maarten Stekelenburg terug te halen naar Amsterdam. Met zijn ervaring zou de doelman veel kunnen toevoegen aan het huidige Ajax, zo vindt de oud assistent-trainer van de club in het NH Radio Sportcafé.

De doelman, tussen 2002 en 2011 actief voor Ajax 1, keert na een afwezigheid van negen jaar terug bij Ajax. Een goede zet volgens Van der Lem. 'Het is een geroutineerde keeper en hij is nog fit.' Hij vraagt zich alleen af hoe goed Stekelenburg nog is, aangezien hij de afgelopen seizoenen erg weinig heeft gespeeld bij Everton. Collega-analist en tevens ex-doelman Jan Jongbloed heeft er wel vertrouwen in. 'Keepen verleer je niet', meent hij. 'En je traint ook nog iedere dag', voegt Van der Lem er instemmend aan toe.

Of Stekelenburg is aangetrokken als eerste of twee doelman, weet Van der Lem niet. 'Misschien dat hij er vanuit gaat dat hij eerste doelman wordt, maar als Onana blijft kan hij dat vergeten. Het is natuurlijk ook niet zo makkelijk om een goede doelman aan te trekken.' De 67-jarige Amsterdammer wijst daarbij naar Kostas Lamprou en Bruno Varela, die de voorbije seizoenen fungeerden als stand-in voor Onana. 'Als ze erin kwamen, was het een catastrofe', zegt hij. 'En Onana kan nog wat van hem (Stekelenburg, red.) leren', voegt hij eraan toe.

'Dan is er niet echt een probleem'

Jongbloed, die het doel van Oranje verdedigde in de WK-finales van 1974 en 1978, denkt dat Stekelenburg wel als tweede doelman is aangetrokken en dat zelf ook weet. 'Met Stekelenburg hebben ze wel overlegd. Als hij daar oké mee is, dan is er niet echt een probleem', vindt de 79-jarige ex-prof. Hij ziet wel het nut van de ervaren sluitpost in. 'Onana kan ook geblesseerd raken en dan moet je als stand-in een goede, geroutineerde doelverdediger hebben.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties