'Onana is de Gordon Banks van deze tijd'

door Bart Veenstra 15

'Onana is de Gordon Banks van deze tijd'

door Bart Veenstra 15

Laatst geüpdatet

Journalisten Maarten Wijffels en Sjoerd Mossou hebben tijdens de podcast van het Algemeen Dagblad vol lof gesproken over Ajax-keeper André Onana. De goalie wordt zelfs vergeleken met Gordon Banks, een Engelse legende tussen de palen.

'Onana is de Gordon Banks van deze tijd', zegt Wijffels vol lof over de Kameroener. 'We hebben allemaal dat beeld nog in ons hoofd betreffende die onhoudbare kopbal tijdens het WK van 1970', zegt de journalist, die daarmee doelt op de katachtige redding van Onana tegen Valencia vlak na rust.

Ook Mossou is zeer te spreken over prestaties van Onana. 'Onana is zo lenig en heeft zo een ongelooflijke reflex. Dat is echt niet meer normaal. Hij heeft echt alles en lijkt nu ook voortaan die malle fratsen achterwege te laten. Hij heeft echt alles om de beste van de wereld te worden', zegt Mossou. Wijffels kan wel lachen wanneer Mossou spreekt over de 'malle fratsen'. 'Dat kwam voornamelijk omdat hij zich dan verveelde, het ging te makkelijk voor hem. Hij moet echter wel opletten met dat tijdrekken, dat kan nog weleens een dingetje worden."

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties