'Nu blijkt dat de bank wedstrijdritme tekort komt of niet goed genoeg is'

door Gino Haverkamp 25

Bron ESPN

'Nu blijkt dat de bank wedstrijdritme tekort komt of niet goed genoeg is'

door Gino Haverkamp 25

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Marciano Vink heeft zijn twijfels bij de breedte van de selectie van Ajax. Of de reservespelers nou wel of niet goed genoeg zijn of simpelweg een gebrek aan wedstrijdritme hebben; volgens de analist van ESPN gaat het Ajax moeizaam af als het enkele basisspelers moet missen.

Vink denkt wel dat het Ajax niet erg veel uit zou maken hoe het heeft gewonnen in Groningen zaterdag. Hoewel het 1-3 werd, hadden de Amsterdammers veel moeite met FC Groningen. 'Ik denk dat voor gisteren een aantal wedstrijden rood omcirkeld waren. Dat waren Groningen-uit, de bekerfinale en AZ-uit', zegt Vink in Goedemorgen Eredivisie. 'Hoe ze gewonnen hebben, zou Ajax niet heel veel schelen denk ik.'

Toch zou trainer Erik ten Hag liever dominanter voetbal willen zien, zo denkt Vink. 'Je wil de automatismes terugzien, maar ook de principes die je met elkaar afspreekt. Die zijn weg en die zijn ook al een tijdje weg', klinkt het verontrustend. Hoewel Ajax echt wel zijn goede wedstrijden heeft gespeeld sinds de winterstop, verloopt het gros van de duels toch moeizaam.

Vink: 'Dat baart denk ik wel zorgen'

'In de wedstrijden waarin steeds met 3-2 gewonnen werd (RKC Waalwijk thuis en SC Cambuur uit, red.) moesten ze van diep en van ver komen', gaat de oud-Ajacied verder. 'Dat wil je niet als coach. Dat baart denk ik wel zorgen, ook op het gebied van fitheid en ook met de bank. We hebben de bank heel lang geroemd dat die heel sterk is, maar nu blijkt dat ze of niet genoeg zijn of dat ze gewoon wedstrijdritme tekort komen. Dat schuurt.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.