'Natuurlijk is het een goede keeper, maar hij was gewoon wissel'

door Gino Haverkamp 17

Bron ESPN

'Natuurlijk is het een goede keeper, maar hij was gewoon wissel'

door Gino Haverkamp 17

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Willem van Hanegem vindt het te opportuun om Maarten Stekelenburg de voorkeur te geven boven Tim Krul bij het Nederlands elftal. Laatstgenoemde kreeg vier goals om de oren tegen Turkije woensdag, maar Van Hanegem betwijfelt of Frank de Boer er goed aan doet om Stekelenburg zaterdag tegen Letland te laten keepen.

'Ik hoorde iemand zeggen dat hij maar vier ballen heeft gehad. Nou, wees blij', steekt Van Hanegem van wal bij ESPN. Wanneer hem gevraagd wordt of Stekelenburg een goede vervanger voor Krul zou zijn tegen Letland, reageert de oud-international cynisch. 'Het is een net een vacaturebank geworden, die sportstations', zegt hij.

Van Hanegem vindt dat Stekelenburg al snel genoemd wordt als alternatief tussen de palen. Hoewel de oud-prof Krul een goede keeper vindt, erkent hij dat 'het nu ook niets was'. 'En nu opeens komen we met Stekelenburg. Natuurlijk is het een goede keeper, maar hij was gewoon wissel bij Ajax.'

Ajacied Stekelenburg begon de jaargang als reservekeeper, maar is door de dopingschorsing van Andre Onana weer de vaste keeper onder de lat in Amsterdam. Hij heeft dit seizoen in totaal dertien wedstrijden gekeept en moest daarin zeven tegendoelpunten incasseren.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.