Mulder kritisch op De Jong: 'Hij wordt ook gehypet''

door Gino Haverkamp 6

Mulder kritisch op De Jong: 'Hij wordt ook gehypet''

door Gino Haverkamp 6

Laatst geüpdatet

Youri Mulder is niet helemaal te spreken over het optreden van Frenkie de Jong bij FC Barcelona van afgelopen zaterdag. De ex-Ajacied maakte dit weekend, op bezoek bij Athletic Bilbao, zijn competitiedebuut voor de Catalanen en verloor met 1-0. 'Ik vond hem niet zo goed', opent Mulder zijn betoog in Rondo

Het viel de analist van Ziggo Sport op dat de 22-jarige international niet veel ballen naar voren speelde. 'Het was veel breed of terug.' Dat komt volgens Jan van Halst, tafelgenoot van Mulder bij Rondo, mede doordat de voormalig Ajax-middenvelder constant gedekt werd door een Athletic Bilbao-speler. 'Frenkie heeft een enorme status. Dat ze daar ook één man op zetten, dat is ongelofelijk.' Aad de Mos, collega-analist, sluit zich daarbij aan en stelt dat het constant gedekt worden niet makkelijk is voor een speler.

Mulder vindt dat geen goede reden. 'Het hoeft toch niet per se zo te zijn dat, als je door de nummer 22 (het rugnummer van de betreffende Athletic Bilbao-speler, red.) gedekt wordt, dat je niet goed speelt?'

De Jong heeft al een grote status bij zijn nieuwe club. Dat heeft volgens Mulder zo zijn gevaren 'Hij wordt ook gehypet. Ook in Spanje.' Daardoor kan er te veel druk op de schouders van de middenvelder komen, stelt hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.