Mossou: 'Babel geen gevallen voetballer'

door DouwedeVries96 15

Mossou: 'Babel geen gevallen voetballer'

door DouwedeVries96 15

Laatst geüpdatet

Volgens Sjoerd Mossou van AD Sportwereld is Ryan Babel geen 'gevallen voetballer'. Dat schrijft hij in zijn vaste column voor het Algemeen Dagblad. Mossou schrijft bewondering te hebben voor Ryan Babel, die de afgelopen interlandperiode tegen Estland en Duitsland veel indruk maakte.

'De voetballer die ons leerde dat je maar beter je eigen weg kunt volgen', zo steekt de voetbaljournalist van wal. Babel speelde van 2004 tot 2007 73 wedstrijden voor Ajax, waarin hij veertien maal doel trof. Daarna had hij een succesvolle periode bij de Engelse grootmacht Liverpool (van 2007 tot 2011). Na een jaar Hoffenheim keerde hij in 2012 terug bij Ajax. Vervolgens maakte hij verschillende omzwervingen via Kasımpaşa SK, Al Ain, Deportivo La Coruña, Beşiktaş JK en Fullham. Momenteel speelt hij bij de Turkse topclub Galatasaray.

Mossou vervolgt in zijn column dat 'het vaak geprobeerd is om Babel in een hokje te plaatsen'. 'Hij was één van de eerste Nederlandse voetballers die rapten, twitterden en vlogden, nog voordat wij voetbalvolgers wisten wat dat was. Hij werd vaak neergezet als een blingblingjongen, omdat hij nu eenmaal leefde in een wereld zonder doorzonwoningen en hutspot, en daar onbezorgd over berichtte. Babel maakte ons deelgenoot van een leven dat niet op het onze leek.'

Niemand geloofde nog in de kansen van Babel in het internationale topvoetbal. Maar via Deportivo La Coruña en Besiktas knokte hij zich terug in Oranje. Mossou besluit: 'Ryan Guno Babel. Creatieve, ongrijpbare, onafhankelijke geest. De voetballer die ons leerde dat je maar beter je eigen weg kunt volgen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.