'Mooi eerbetoon die zijn razendsnelle progressie bevestigt'

door Gino Haverkamp 1

'Mooi eerbetoon die zijn razendsnelle progressie bevestigt'

door Gino Haverkamp 1

Laatst geüpdatet

Ondanks dat hij met Oranje de Nations League-finale verloor, mag Frenkie de Jong zich wel het grootste talent van het mini-toernooi noemen. Volgens De Volkskrant niets meer dan terecht.

De Jong is zodoende de enige Nederlander die wel in de prijzen valt. 'Wat moest hij in Estadio do Dragao in Porto met die trofee van de UEFA voor de beste, jonge speler van de Nations League? Het was alweer een mooi eerbetoon die zijn razendsnelle progressie bevestigde.' Die lof laat hem echter niet zweven, zo suggereert de krant. 'Ik kijk met de mensen om me heen altijd kritisch naar wat beter kan. Het is mijn rol om tussen de linies van de tegenstander te spelen, in die zin had ik meer kunnen brengen tegen Portugal', laat de afzwaaiend Ajax-speler weten.

Ondanks die persoonlijke onderscheiding heeft De Jong echter wel een kans op een Europese prijs met zijn land verloren zien gaan. 'Het kan ook een keer tegenzitten bij een droomreis, die Frenkie de Jong in Barcelona heeft gebracht', relativeert De Volkskrant. 'Met Carvalho had hij een fysiek sterke cipier, Portugal grendelde juist zijn grondgebied af.' De Jong zelf stelt dat het Nederland daardoor het domineren onmogelijk werd gemaakt.

Het goud was erg dichtbij voor Nederland en De Jong, maar de kater is veel minder groot dan na de verloren Champions League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Ajax stond toen met één been in de finale van het miljardenbal, totdat Lucas Moura in de allerlaatste seconde de Amsterdamse droom aan diggelen schoot. Die pijn van toen is dan ook groter dan die van de verloren Nations League-finale tegem Portugal. De Jong bevestigt dat: 'Een EK of WK is toch anders.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.