Mogelijk voordeel voor Berghuis bij Ajax: 'Hij heeft betere spelers om zich heen'

door Jesse ter Haar 23

Bron SBS

Mogelijk voordeel voor Berghuis bij Ajax: 'Hij heeft betere spelers om zich heen'

door Jesse ter Haar 23

Bron SBS

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis doet er goed aan om bij Ajax te gaan voetballen, zo oordelen de analisten van De Oranjezomer. René van der Gijp en Johan Derksen geloven dat Berghuis zal profiteren van de betere teamgenoten waarmee hij te maken krijgt.

'Als je goed kunt voetballen, dan ga je beter voetballen als je goede voetballers om je heen hebt', zo oordeelt Van der Gijp. 'Je krijgt eerder en sneller de bal. Het is wat anders als je met Feyenoord met Fer en Botteghin speelt.'

Volgens Derksen zal Berghuis niet alleen betere aanvoer krijgen van teamgenoten, maar ook zijn eigen aanvallende acties zullen beter op waarde worden geschat bij Ajax. 'Hij heeft betere spelers om zich heen, maar ik denk dat ze bij Ajax ook beter anticiperen op zijn passes en voorzetten', zegt hij erover.

Vermoedelijk zal het voor Berghuis bij Ajax lastiger zijn een dominante rol op te eisen dan bij Feyenoord. Hij zal in Amsterdam niet de absolute spelmaker worden, maar Derksen verwacht respect voor de nieuwbakken Ajacied. 'Berghuis is geen type speler die je overslaat. Hij doet er altijd wel iets goeds mee.'

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt mét het oude logo nu!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.