'Messi zal verliefd worden op De Jong'

door Bart Veenstra 7

'Messi zal verliefd worden op De Jong'

door Bart Veenstra 7

Laatst geüpdatet

Ronald de Boer weet het zeker: Lionel Messi zal het heerlijk vinden om met Frenkie de Jong te gaan samenspelen. Woensdagavond werd de transfer van de Ajax-middenvelder naar FC Barcelona wereldkundig gemaakt. De Amsterdammers ontvangen - inclusief bonussen - liefst 86 miljoen euro van de Catalaanse club.

'De Jong heeft het Ajax-DNA en dat is bijna hetzelfde als het FC Barcelona-DNA', zegt De Boer tegenover Cadena SER, geciteerd door Sport. 'Hij is intelligent, heeft altijd goede ideeën en speelt nooit zonder na te denken. Messi zal verliefd worden op De Jong.'

De Boer wijst erop dat hij het prachtig vindt dat De Jong voor een club heeft gekozen waar ze in de geest van Johan Cruijff spelen. 'Voor mij is hij meer een speler voor FC Barcelona dan voor Paris Saint-Germain', spreekt de analist klare taal.

Tot slot noemt De Boer nog enkele kwaliteiten op van de vertrekkend Ajacied. 'Hij is anders, hij is niet bang om te dribbelen en te wachten op het moment om de bal te geven. Hij zal Busquets als zijn meester hebben en van hem kan hij in het eerste jaar veel leren. Daarna kan Busi zijn rol aan De Jong overlaten. De Jong kan ook op de posities van Xavi en Iniesta uit de voeten, maar op zes is hij het best.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.