'Mensen als Mourinho zijn veel harder'

door SJvanveen 2

'Mensen als Mourinho zijn veel harder'

door SJvanveen 2

Laatst geüpdatet

Gerard van der Lem, voormalig assistent trainer van Louis van Gaal bij Ajax en FC Barcelona, heeft vooruitgeblikt op de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United. Van der Lem was in Barcelona collega van José Mourinho en zegt dat zijn persoonlijkheid anders is dan de gemiddelde Nederlander.

'Ik had niet verwacht dat hij Louis vorig seizoen (bij United red.) op zo een lelijke manier aan de kant zou zetten', begint Van der Lem in De Telegraaf. 'Maar mensen als Mourinho hebben een andere mentaliteit dan wij Nederlanders. Ze zijn veel harder. Eens liep ik met hem over straat in Barcelona, toen we een oude Spanjaard in de weer zagen met zo een zware drilboor. Hij zei letterlijk: die man zou maar al te graag met ons willen ruilen en ik zal er alles aan doen om te voorkomen dat hij mijn baan krijgt', geeft de oud-assistent uitleg over Mourinho.

De hardheid van de trainer zal ook terugkomen in het spel van United, zo denkt de man, in het verleden dus werkzaam bij Ajax. Mourinho houdt van een georganiseerde (en defensieve) speelstijl en dat zou zomaar in de wedstrijd eens terug kunnen komen. Desondanks, zegt Van der Lem: 'Ik heb zo een gek gevoel dat Ajax uiteindelijk met 2-1 gaat winnen. Laten we hopen dat ik dit keer wel gelijk heb, want ik had verwacht dat ze tegen Lyon in de halve finale zouden sneuvelen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.