Maduro vraagt om harde straffen: 'De KNVB moet hier iets aan doen'

door Jesse ter Haar 39

Bron ESPN

Maduro vraagt om harde straffen: 'De KNVB moet hier iets aan doen'

door Jesse ter Haar 39

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Hedwiges Maduro is van mening dat de KNVB hard moet optreden tegen ongeregeldheden zoals die tijdens FC Utrecht - Ajax. De oud-Ajacied merkt bij Dit was het Weekend op ESPN op dat de huidige manier van optreden amper tot niets oplevert en dus moet er nagedacht worden over te volgen stappen.

'Je zult altijd idioten hebben. De KNVB moet hier iets aan doen', aldus Maduro over onder meer de vuurwerkbom en de oerwoudgeluiden in De Galgenwaard. 'Je moet op een gegeven moment hard straffen. Puntenmindering als het hoorbaar is. Ik zou een waarschuwing geven en gebeurt het daarna nog een keer, dan moet je keihard straffen. Er moet iets gebeuren, want het wordt alleen maar erger. Ze hebben het gevoel dat ze alles maar kunnen doen.'

Collega Kenneth Perez kende zondag eveneens een groot gevoel van ergernis. 'Wat mij een beetje irriteert, is dat een bierdouche normaal gevonden wordt. Dat is bloedirritant. Rensch ligt op de grond en dan gaan ze bier smijten. Hij gaat het veld in en ik dacht: dat is bloedirritant. Maar je blijft natuurlijk ook niet liggen in zo’n bierdouche. Hij had alleen nog verder het veld in moeten gaan, want nu had hij de schijn tegen en kreeg hij een gele kaart van Makkelie. Het is zó irritant wat er vandaag weer gebeurde.'

De Deense oud-voetballer maant de voetbalsupporter dan ook tot rust. Hij begrijpt de emoties, maar roept op tot realisme. Gedragingen zoals vandaag de dag plaatsvinden, kunnen simpelweg niet door de beugel. 'Voetbal is emotie, dat begrijp ik heel goed. Maar als je supporter bent, weet je dat je team ook een keer kan verliezen. Je team kan een keer een tegengoal krijgen. Het is toch een sportief iets? Ik begrijp dat het te naïef is om te denken, maar...', besluit de analist.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.