Maduro vindt Schöne onmisbaar: 'Geen speler zoals hij'

door Bart Veenstra 11

Maduro vindt Schöne onmisbaar: 'Geen speler zoals hij'

door Bart Veenstra 11

Laatst geüpdatet

Voormalig Ajax-middenvelder Hedwiges Maduro is van mening dat Ajax de transfermarkt op moet gaan om een geschikte opvolger te vinden voor de naar Genoa vertrekkende Lasse Schöne. De analist laat bij FOX Sports weten dat het gemis van de ervaren Deense middenvelder voelbaar zal zijn.

'Ik vind van wel, want hij is onmisbaar. Er is geen speler zoals Schöne', zegt Maduro bij het programma Voetbalpraat van FOX Sports. 'Ik denk dat ze hem een transfer hebben gegund, omdat hij zoveel voor Ajax heeft betekend, uit respect.'

Op dit moment speelt Daley Blind als controlerende middenvelder, maar Maduro betwijfelt of trainer Erik ten Hag hem daar op de lange termijn laat spelen. Diens leiderskwaliteiten zouden namelijk vanuit de laatste linie gemist worden. 'Met Blind heb je wel een controleur, maar mocht het gebrek aan coaching van achteruit aanhouden, dan is het weer een optie om hem een linie naar achter te halen. De coaching van achteruit wordt vaak onderschat, vind ik.'

Telegraaf-journalist Marcel van der Kraan vindt dat Ajax al - voor Nederlandse begrippen - veel spelers heeft gekocht en om die reden vindt hij dat Ajax de leegte van Schöne intern moet opvullen. Maduro noemt Carel Eiting als mogelijke opvolger, maar weet ook dat dat niet zo makkelijk gaat. 'Maar hij is heel vaak geblesseerd. Stel je voor dat Blind, of een andere controleur die de balans in de gaten moet weghouden, wegvalt: dan heb je een probleem', beseft Maduro tot slot.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.