Laudrup maakt zich geen zorgen over Daramy: 'Hij heeft genoeg potentie'

door Terrence Riepma 19

Bron TV3 Sport

Laudrup maakt zich geen zorgen over Daramy: 'Hij heeft genoeg potentie'

door Terrence Riepma 19

Bron TV3 Sport

Laatst geüpdatet

Mohamed Daramy heeft bij Ajax nog niet heel veel kunnen spelen. De vleugelaanvaller kwam in zeven duels tot 113 minuten speeltijd sinds zijn overstap van FC Kopenhagen afgelopen zomer. Vraagtekens over de transfer komen steeds meer aan bod in thuisland Denemarken, maar Michael Laudrup maakt zich nog geen zorgen.

Laudrup, die in het seizoen 1997/1998 uitkwam voor de Amsterdamse club en er ook zijn carrière afsloot, ziet nog geen reden tot paniek door het gebrek aan speeltijd van Daramy: 'Hij heeft genoeg potentie en Ajax is een uitstekende club voor jonge spelers als hij die de volgende stap willen maken', stelt de Deen bij TV3 Sport.

'Ajax en het Nederlandse voetbal hebben een geschiedenis als het gaat om wat extra's mee te geven aan talenten op het gebied van techniek en tactiek', gaat Laudrup verder. Hij ziet dat het scoutingapparaat van Ajax goed werk levert: 'Tuurlijk worden er zo nu en dan fouten gemaakt, maar ze slaan ook vaak genoeg de juiste speler aan de haak.'

Daramy op de bank bij Ajax

Daramy werd afgelopen zomer voor een transfersom van 12 miljoen euro overgenomen door Ajax. De 19-jarige speelde daarvoor bij de Deense topclub FC Kopenhagen. De vleugelaanvaller debuteerde tijdens de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (0-2 winst) en heeft het tot nu toe moeten doen met invalbeurten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties