'Lampard ook een strateeg buiten het veld'

door Finn Dekker 4

'Lampard ook een strateeg buiten het veld'

door Finn Dekker 4

Laatst geüpdatet

Boudewijn Zenden is fan van de coach van Chelsea, Frank Lampard. In zijn loopbaan als profvoetballer stond Zenden vaak naast en ook tegenover de trainer van de tegenstander van Ajax in de Champions League. In De Telegraaf wordt Lampard onder de loep gelegd.

'Frank was een heel serieuze prof, die alles deed om de wereldtop te bereiken. Na een training schoot hij standaard een keer of twintig van buiten de zestien, omdat hij daar in wedstrijden veel in schietpositie kwam. Hij kon duels lezen. Binnen de lijnen was hij de strateeg en later ook buiten het veld', aldus Zenden over Lampard als voetballer. De twee speelden samen bij Chelsea.

'Lampard heeft altijd een enorme prestatiedrang gehad, zowel individueel als met het team. Hij was er goed ziek van als hij verloor of op het punt stond om te verliezen. Het doel heiligt de middelen.' Lampard ging door het vuur voor zijn ploeg. 'Dus als het mis dreigde te gaan, werd hij in het veld vervelend en schuwde hij een gemene tackle, tijdrekken of praten niet.'

Sinds dit seizoen staat de oud-middenvelder voor de groep bij Chelsea. 'Hij doet het knap en de reacties in Engeland zijn gematigd positief. (...) Ajax moet aan de bak, want Chelsea zit nog in een vrij positieve flow. Maar laten we eerlijk zijn: het is niet meer het Chelsea van een aantal jaren geleden.'

Denk jij dat Ajax en Chelsea 1-1 spelen? Zet in en krijg 6,10 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.