Kwakman prijst speelwijze Go Ahead Eagles: 'Volkomen logisch'

door Thijs Zwagerman 12

Bron ESPN

Kwakman prijst speelwijze Go Ahead Eagles: 'Volkomen logisch'

door Thijs Zwagerman 12

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Kees Kwakman heeft begrip voor de zeer defensieve speelwijze van Go Ahead Eagles tegen Ajax. De bezoekers wisten Ajax in de Johan Cruijff ArenA zondagavond op 0-0 te houden en keerden zodoende op tevreden wijze met een punt terug naar Deventer.

Go Ahead Eagles wist dit resultaat te bewerkstelligen door zich tegen Ajax zeer compact te organiseren en ver op de eigen speelhelft in te zakken. Hoewel dit spel voor voetballiefhebbers niet leuk is om naar te kijken, vindt Kwakman het wel logisch dat Go Ahead Eagles zich op dergelijke wijze presenteerde tegen Ajax. ‘Het is volkomen logisch. Go Ahead had tegen Ajax wel iets anders kunnen gaan doen, maar dan was het niet gelukt om een positief resultaat te halen.’

Bij ESPN stelt Kwakman dat een verdedigende speelstijl tegen Ajax geen garantie op succes is, maar dat het de kansen wel aanzienlijk vergroot. ‘Natuurlijk heeft Go Ahead nu nog steeds het geluk nodig dat de eerste kansen er niet gelijk in gaan, dat hun keeper een goede wedstrijd speelt en dat het bij Ajax allemaal net niet goed genoeg is. Dat moet allemaal meezitten, maar ze hebben het op hun manier hartstikke goed gedaan. Het is niet leuk om naar te kijken, maar daar hebben zij geen boodschap aan.’

'Ajax kun je niet veel verwijten'

Tot slot geeft Kwakman, evenals collega-analist Kenneth Perez, aan dat hij vindt dat Ajax weinig te verwijten valt. ‘Ik vind niet dat je Ajax heel veel kunt verwijten. Het was allemaal net niet. Antony had het niet en Mazraoui was wat minder, natuurlijk kun je dat zeggen. Maar de moeilijkheidsgraad was zo hoog, omdat Go Ahead het zó compact hield’, besluit de oud-prof.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.