Kwakman kijkt gek op van uitleg Van Gaal: 'Hij is gewoon enorm fan van Rensch'

door Jesse ter Haar 11

Bron ESPN

Kwakman kijkt gek op van uitleg Van Gaal: 'Hij is gewoon enorm fan van Rensch'

door Jesse ter Haar 11

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Kees Kwakman begrijpt weinig van de uitleg van Louis van Gaal over het selecteren van Devyne Rensch. De bondscoach wil in deze fase geen vreemde eenden in de bijt, maar de analist van Voetbalpraat ziet dat als een slechte reden om de keuze voor de Ajacied te verantwoorden.

'Ik vond het een gekke uitleg. Volgens mij is hij gewoon enorm fan van Rensch en wil hij hem er heel graag bij hebben', aldus Kwakman. 'Veltman die de dynamiek verstoort, dat lijkt mij niet. Hij heeft er zo vaak bij gezeten. Als Veltman er nu bijzit, is toch niet ineens de dynamiek verstoord? Ik denk dat hij vindt dat er meer kwaliteiten aanwezig zijn bij Rensch.'

Cristian Willaert probeert in de gedachtegang van Van Gaal te kruipen en geeft direct zijn mening. 'Timber (die is uitgevallen, red.) is een centrale verdediger, maar ook stand-in op rechtsback. Dumfries is verder de enige rechtsback, dus het is logisch dat je iemand neemt die daar zou kunnen spelen. We weten dat Veltman ook op beide posities kan spelen, net als Timber. Hij zou dus ook niet onlogisch zijn. Hij heeft meer interlands gespeeld dan Rensch.'

De jonge verdediger van Ajax kwam bij de selectie van Oranje nadat Jurriën Timber zich noodgedwongen moest afmelden. Hij kampt met een overbelasting, maar kan na de interlandperiode hoogstwaarschijnlijk wel weer gewoon in actie komen. Door zijn afwezigheid krijgt Rensch de kans om zijn tweede en eventueel derde A-interland te spelen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.