'Kunnen spelers ideeën Bosz wel uitvoeren?'

door Bart Veenstra 23

'Kunnen spelers ideeën Bosz wel uitvoeren?'

door Bart Veenstra 23

Laatst geüpdatet

Ajax is inmiddels alweer een paar dagen terug op Nederlandse bodem, maar vorige week werkte de Amsterdamse ploeg in het Oostenrijkse Mayrhofen toe naar de seizoensstart met onder meer de belangrijke voorronde van de Champions League. Tijdens de trainingsweek werd duidelijk wat de plannen van de nieuwe trainer Peter Bosz zijn, maar het is de vraag of de spelers van Ajax zijn ideeën wel kunnen uitvoeren, zo schrijft Voetbal International deze week.

Op zijn eerste persconferentie sprak Bosz uit dat in het begin tachtig procent van zijn aandacht uit zou gaan naar het verdedigende aspect van het spel en tijdens het trainingskamp werd er met veel bezieling gewerkt aan de vijfsecondenregel. 'Als Cerny als rechtsbuiten druk wil zetten, maar tussendoor achterom kijkt of de middenvelders wel aansluiten, grijpt Bosz eigenhandig in. Op een docerende, maar tegelijk prettige toon krijgt het Tsjechische talent te horen dat hij geen enkele twijfel in zijn spel moet tonen', omschrijft men bij VI een situatie van de trainingen in Oostenrijk.

'Het evangelie van Bosz is duidelijk, maar de grote vraag blijft of de spelers wel in staat zijn om zijn ideeën tot uitvoering te brengen', vervolgt Freek Jansen (auteur artikel), die zag dat ook voorganger Frank de Boer hunkerde naar meer amusement. 'Nu, zestig dagen na het debacle van Doetinchem, moet dezelfde spelersgroep aantonen dat ze wél in staat is om spektakel aan resultaat te koppelen. Dat lijkt de allergrootste uitdaging van het seizoen. Wat De Boer in de afgelopen jaren slechts sporadisch lukte, hoopt Bosz in een paar weken tijd af te dwingen. De trainer kijkt niet achterom en stak onlangs nog de loftrompet over zijn voorganger, maar is tegelijkertijd zo overtuigd van zijn voetballeer dat hij positief is gestemd.'

Marc Overmars
Ajax versterkte zich onlangs met Mateo Cassierra en Davinson Sanchez, maar volgens VI is er van directe versterkingen, die voor een belangrijke kwaliteitsimpuls moeten zorgen, nog geen spoor te bekennen. 'Daardoor is de onrust bij de achterban in de voorbereiding alweer voelbaar. Door de afwijzing van Huntelaar dreigt een leegte in de spits, aangezien Milik door zijn verlate vakantie de eerste duels in de voorronde van de Champions League sowieso zal missen', vervolgt men, nog niet wetende dat Milik komend seizoen sowieso bij Ajax zal blijven.

'Overmars staat voor de zoveelste keer voor een vuurproef, met een opvallend repeterend karakter. Is hij nu wel in staat om Ajax tijdig op sterkte te brengen? Voor een groot deel van de Amsterdamse aanhang is de vraag stellen hem beantwoorden', lijkt men aan te sturen op een zomer waarin Ajax op de transfermarkt opnieuw een modderfiguur dreigt te slaan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.