Kritiek op Stekelenburg: 'Hij lag heel laat in de hoek'

door Gino Haverkamp 37

Bron Algemeen Dagblad

Kritiek op Stekelenburg: 'Hij lag heel laat in de hoek'

door Gino Haverkamp 37

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Johan Inan vond Maarten Stekelenburg geen goede wedstrijd spelen tegen FC Twente. Volgens de verslaggever was de Ajax-doelman te passief in de eerste helft en zag hij er niet goed uit bij de 1-1 van Robin Pröpper. De sluitpost lag volgens Inan laat in de hoek.

Trainer Erik ten Hag gaf na de wedstrijd aan 'urgentie' te missen bij zijn spelers. 'Ik kon me niet aan de indruk onttrekken dat het ook een beetje over Maarten Stekelenburg ging', zegt Inan in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. 'In de eerste helft vond ik hem aan de bal een beetje passief.' Volgens de Ajax-watcher moet een Ajax-doelman risico durven te zetten in de spelvoortzetting, maar dat ontbrak zondag bij Stekelenburg.

Ook de rol van Stekelenburg bij de tegentreffer van FC Twente moet niet onbesproken blijven, zo vindt Inan. 'Dat was een lange bal die denk ik wel tien tellen onderweg was', zegt hij over de lange voorzet voorafgaand aan het schot van Pröpper. 'Stekelenburg bleef ondanks dat die bal op twaalf meter viel op zijn doellijn staan.'

Edson Álvarez wist de bewuste bal nog weg te koppen, maar Pröpper ving vervolgens het leer op en schoot vanaf een afstandje raak. 'Stekelenburg lag heel laat in de hoek', constateert Inan. Overigens vindt hij dat Davy Klaassen er ook niet goed uit zag bij de tegentreffer, want Pröpper kwam voor de middenvelder terecht. 'Dat is een beetje wat Ten Hag ook een beetje bedoelde met die over-mijn-lijk-mentaliteit. Daar moet een keeper staan die de uitstraling heeft om iedereen daar weg te houden. Als dat niet gebeurt, dan moet de tweede bal voor Ajax zijn en dat gebeurde niet. Dat bedoelde hij ook met die urgentie.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.