Kritiek op KNVB: 'Ik mis dat in dit beleid'

door Gino Haverkamp 5

Kritiek op KNVB: 'Ik mis dat in dit beleid'

door Gino Haverkamp 5

Laatst geüpdatet

Volgens medicus Casper van Eijck, die clubarts is van Feyenoord en daarnaast ook chirurg is in het Erasmus MC, heeft de KNVB steken laten vallen omtrent het meer proberen te weten over het mogelijk maken van bepaalde zaken in coronatijd. Volgens hem had de bond eerder verbinding met de wetenschap moeten zoeken.

Samen met virologe Annemiek van der Eik, de GGD en de gemeente Rotterdam is Van Eijck bezig met een onderzoek naar besmettingsgevaar in de stadions. Door de huidige coronaregels is dat onderzoek lastiger geworden, omdat er geen fans aanwezig mogen zijn bij voetbalwedstrijden. De arts is kritisch op de rol van de KNVB tijdens de coronacrisis. 'De KNVB is voornamelijk bezig met de gevolgen voor het voetbal en met sneltesten, maar dat is allemaal achteraf', zegt hij tegen Trouw.

Daarmee wil Van Eijck zeggen dat de KNVB proactiever had moeten zijn en niet vooral bezig moeten zijn met enkel het gevolg van de coronacrisis. 'Men mag ook de hand in ­eigen boezem steken', vindt hij. 'De voetbalwereld had veel eerder zelf experimenten kunnen aangaan, in plaats van ongenuanceerde opmerkingen te maken, zoals experimenten met veel publiek. Er gaat zoveel geld in om.'

De KNVB had bijvoorbeeld hulp in de medische wereld kunnen zoeken, stelt van Eijck voor. 'De KNVB had er al lang medische professionals bij moeten halen. Een coronamanager, virologen, microbiologen, ik mis dat in het beleid. Ze hadden veel eerder de verbinding met de wetenschap moeten zoeken.'

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van sc Heerenveen? Zet dan in en krijg 8,50 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.