Kraay looft én laakt Martínez: 'Als je een uitdeler bent, moet je ook kunnen incasseren'

door Thijs Zwagerman 18

Bron ESPN

Kraay looft én laakt Martínez: 'Als je een uitdeler bent, moet je ook kunnen incasseren'

door Thijs Zwagerman 18

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Hans Kraay jr. heeft zich zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie zowel positief als negatief uitgelaten over Lisandro Martínez. Kraay is lovend over het spel van de Ajax-verdediger, maar laakt wel de manier waarop Martínez afgelopen donderdag tegen AZ zijn opponent een kaart wilde aansmeren.

In de eerste helft ging Martínez kermend naar de grond na een vermeende duw of tik van AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal, maar op een herhaling van de beelden bleek er weinig aan de hand te zijn. Kraay is teleurgesteld over deze actie van Martínez. ‘Dat vond ik jammer. Als je een uitdeler bent, moet je ook kunnen incasseren.’

Toch is de verslaggever van ESPN over het algemeen wel zeer te spreken over de Ajacied. ‘Ik ben zo’n groot fan van Martínez. In de duels, rugdekking en passing is hij zo goed. Hij kan bijna net zo goed tussen de linies passen als Daley Blind. Hij is verschrikkelijk goed.’

Steunpilaar

Martínez is dit seizoen een belangrijke pion in de verdediging van Ajax. Met hem in het hart van de defensie kregen de Amsterdammers dit Eredivisie-seizoen tot dusver pas zeven tegendoelpunten. Martínez miste dit seizoen pas slechts twee competitiewedstrijden voor Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.