Kraay: 'Dan zal Ten Hag maar keuzes moeten maken'

door Gino Haverkamp 9

Bron ESPN

Kraay: 'Dan zal Ten Hag maar keuzes moeten maken'

door Gino Haverkamp 9

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Hans Kraay vindt Davy Klaassen allesbehalve een controlerende middenvelder. Bij Ajax speelt de Oranje-international met regelmaat als 'nummer zes', maar Kraay vindt dat geen geschikte positie voor hem.

Kraay vindt spelers als Edson Álvarez en Marten de Roon, bij het Nederlands elftal, spelers die geschikter zijn om 'op de winkel te passen' dan Klaassen. Daarmee doelt hij op een type speler die controlerender speelt en zorgt voor defensieve zekerheid. 'Davy Klaassen heeft helemaal niet de eigenschappen voor iemand die op de winkel past, want hij is druistig en wil gaan', legt de analist uit bij ESPN.

'Ik zag net dat balletje met buitenkant rechts die hij gaf op Brobbey (tegen Lille OSC, red.), maar hij is geen duelspeler, geen echte kopper en geen echte tackelaar', somt Kraay op. 'Hij kan bij Frank (de Boer, bondscoach, red.) heus wel tegen mindere ploegen op zes spelen, maar hij zal nooit een op-de-winkel-passer worden. Je ziet hoe goed hij op tien is. Dan zal Erik ten Hag maar keuzes moeten maken.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.