'Komst Tagliafico symbool voor nieuwe koers'

door Bart Veenstra 69

'Komst Tagliafico symbool voor nieuwe koers'

door Bart Veenstra 69

Laatst geüpdatet

Het aantrekken van Nicolás Tagliafico staat 'symbool voor de nieuwe koers van Ajax'. Dat is de conclusie die Ajax-watcher Daniël Dwarswaard maakt na de wijzigingen bij de Amsterdamse club in de afgelopen tijd.

Te lezen valt dat directeur spelersbeleid Marc Overmars met de steun van algemeen directeur Edwin van der Sar en de Raad van Commissarissen de macht heeft gegrepen nu 'cultuurbewaker' Dennis Bergkamp op non-actief is gesteld. 'Overmars kan daadkrachtig shoppen, nu er geen ellenlange discussies meer gevoerd hoeven te worden of buitenlander A nou zoveel beter is dan aanstormend talent B. Ook het eerdere vertrek van commissaris Theo van Duivenbode maakt het voor Overmars op dat vlak makkelijker', schrijft Dwarswaard.

Nog altijd haalt Ajax jonge spelers om later nog geld aan te verdienen, maar met zijn 25 jaar behoort Tagliafico niet helemaal meer tot die categorie. 'Maar in Amsterdam dringt óók langzaam het besef door dat een nieuwe categorie misschien wel onmisbaar is op weg naar succes. Want met Tagliafico haalt Ajax een speler in huis die er qua reputatie direct kan en moet staan. Hij droeg afgelopen zomer al het shirt van Argentinië en groeide in zijn vaderland bij topclub Independiente uit tot aanvoerder van het elftal.'

Volgens Peter Gerards, scout in Zuid-Amerika, is Tagliafico een 'allround vleugelverdediger'. 'Goede techniek, goede snelheid. Aanvallend niet heel spectaculair, dus verwacht niet eenzelfde type als bijvoorbeeld de Braziliaan Maxwell bij Ajax was. Maar hij is wel een speler die voor een goede balans in het elftal zorgt. En ook belangrijk: hij heeft een goede wedstrijdmentaliteit.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.