Koeman: 'Cruijff geweldig voor Nederland'

door Floris 4

Koeman: 'Cruijff geweldig voor Nederland'

door Floris 4

Laatst geüpdatet

Southampton-manager Ronald Koeman heeft in zijn column in De Telegraaf nogmaals aangegeven wat voor een impact de recent overleden Johan Cruijff heeft gehad op de voetbalwereld.

'De hele wereld wist dat hij ziek was, de mensen kregen niet veel mee van wat er werkelijk aan de hand was. Pas toen het definitief over was, merkte je welke enorme impact zijn dood in de wereld had', schrijft de 53-jarige Zaandammer in zijn stuk.

'Het geeft nogmaals aan hoe groot de man was en wat voor een geweldig uithangbord hij voor Nederland was in de wereld', vervolgt de oud-coach van zowel PSV, Feyenoord als Ajax. Hij is hecht met de familie Cruijff. Na het overlijden van de iconische nummer 14, kwam hij weer in contact met diens vrouw Danny.

'Het was fijn om met Danny en de kinderen even te praten. In de avonduren was ik net op tijd terug op Wembley (bij het vriendschappelijke duel tussen Engeland en Oranje, red.) om daar ook weer het eerbetoon aan Johan bij te wonen. Prachtig om te zien hoe Engeland daar mee om ging', aldus Koeman.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties